Откакто съществува българската държава, лечителите лекуват, а ковчежниците се грижат

...
 Откакто съществува българската държава, лечителите лекуват, а ковчежниците се грижат
Коментари Харесай

Живот, зависещ от едно копче

 Откакто съществува българската страна, лечителите лекуват, а ковчежниците се грижат за държавните пари. ГЕРБ и спътниците му обаче объркаха нещата. Днес НЗОК на 100% се трансформира в отдел на МФ. Не оспорваме ролята й на орган, който би трябвало да пази и рационално да харчи парите от здровноосигурителни вноски. Не! Касата бе основана като социална институция, само че я направиха държавна. Наглостта на ръководещите мина психическата граница на естественото с мораториума върху нови медикаменти и модерни лечения.
Управляващи трансфораха българските жители във втора употреба хора!
Държавната администрация, а не лекарят, от следващата година ще взема решение дали болният да се лекува или да почине. При това не тъй като медицината не е разкрила лекуване, а тъй като на българския финансов министър по този начин му хрумнало.
Действие, което даже в най-мракобесните години и най-страшните сатрапи не са си разрешавали!
Часове остават до решителния миг, когато народните представители единствено с едно натискане на едно копче ще решат ориста на хиляди заболели българи, множеството деца и младежи. Ще решат дали да живеят или да умрат поради криворазбрано икономисване на пари от здраве!
Виж всички публикации от Аида Паникян-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР